Villámhírek: új SKyDrive, Windows Blue, Windows Store

Villámhírek, avagy sok új, apró információmorzsa a Microsoft háza tájáról. Jelen bejegyzésben szó lesz a SkyDrive új API-jairól, a Windows következő verziójáról és a Windows Store első átlépett mérföldkövéről.

SkyDrive: Korábban már a SkyDrive.com megújulásával kapcsolatban írtunk arról, hogy a fejlesztők nagyobb szabadságot kapnak, annak érdekében, hogy a Microsoft felhő alapú tárhely szolgáltatását minél jobban ki tudják használni az alkalmazásaikban („file picker” és a képek eredeti méretben való feltöltése). Most a hivatalos blogon megjelent egy kis segítség a fejlesztőknek, hogy ezeket a lehetőségeket minél jobban ki tudják használni. Ezen kívül bejelentésre került, hogy mostantól az Attachments.me nevű Google Chrome kiegészítő SkyDrive támogatást kapott. A kiegészítő segítségével Gmail-en keresztül hozzáférhetünk a SkyDrive-on tárolt fájljainkhoz, újakat is tölthetünk fel oda, sőt, szabályokat is állíthatunk be adott küldőre és így a tőle kapott csatolmányok automatikusan mentesre kerülnek a SkyDrive-ba.

SkyDrive és Gmail

SkyDrive és Gmail

Windows 9 és Windows Blue: Alig fejeződött be a Windows 8 fejlesztése, máris felütötték a fejüket az első pletykák a Windows következő verzióját illetően. Az egyik pletyka szerint Windows-t fejlesztő csapatot két részre bontották, az egyik a Windows következő verzióján dolgozik tovább, a másik pedig a Windows 8 nagyobb hangvételű frissítésén, amely a Blue kódnevet viseli. Hogy ez a frissítés mit fog tartalmazni, az egyelőre rejtély, de egy hagyományos szerviz csomaghoz képest nagyobb változások várhatóak majd.

Windows Store: Átlépte az első mérföldkövet a Microsoft új alkalmazásboltja, a Windows Store. Egy hét alatt 303 darab új alkalmazás került fel a Store-ba, így már több mint 1000 alkalmazást lehet letölteni. Nem túl nagy szám, de messze van még a Windows 8 megjelenése és remélhetőleg a bővülés üteme nem fog nagyon visszaesni.

Több mint 1000 alkalmazás a Windows Store-ban

Több mint 1000 alkalmazás a Windows Store-ban

Villámhírek: új SKyDrive, Windows Blue, Windows Store” bejegyzéshez ozzászólás

 1. engem az érdekelne mikor lesz vmi 3rd party app ami kicseréli ezt a hányadék modern ui-t metrot vagy hívjátok aminek akarjátok egy startmenüre :D

 2. most úgy csinálsz, mint aki még nem hallott a start8-ról. :)
  http://www.stardock.com/products/start8/
  De, ha ennyire nem tetszik a nyócas, minek használod? :)
  Tudom, azért amiért én. Mert érdekel az újdonság, csak ez nem olyan, mint a winxp-win7 átállás, ahol szinte minden jobb lett, mint volt. Itt jópár dologban visszalépést érzékel az ember, ezért nem tudja eldönteni, kell-e ez neki, és a néhány új dolog miatt hajlandó-e elviselni a többi rosszat. Nálam még van 65 napja a nyócaskának, hoyg meggyőzzön. (ennyi van hátra a trialból) Egyre inkább azon vagyok, hogy nem fog sikerülni :)
   

  1. amúgy a visszalépést miben látjátok? mert azt még egye-fene el tudom fogadni, hogy valakinek nem jön be a start screen (bár ez megint egy olyan vita, mint amikor kikerült [végre-valahára] a klasszikus start menü: a nyavalygók nyavalyognak, közben a világ meg szépen túllép rajtuk)… ezen kívül mi a visszalépés?

   egyébként álljon itt a véleményem: a normális emberek már a vista óta a search boxot használták a dolgok megtalálására, egy magát powerusernek nevező egyénnél meg egyenesen nevetségesnek tartanám, ha a menüben kotorászna – ez olyan, mint ctrl+c helyett kikeresni a ribbonon a copyt; namármost, aki így csinálta, az most is így csinálja, start menu nélkül – folytatva, a gyakran használt programokat egyébként is a start screenre/superbarra tűzi le a júzer ergo ezeket vagy egy, vagy kettő kattintással éri el továbbra is (logintól számolva, nyilván), a gyakran használt doksikat meg pineli az ember a superbaron lévő program jump listjébe, recentre meg ott van az adott program open menüje – vagyis MINDEN tökéletesen megoldható egy, a Windowst ismerő ember számára (és ezek mind Vistás, max. W7-es dolgok, nem ám vadiújak), a Windowst nem ismerők meg úgyis mindent végigkattintanak, nekik a start screen és a superbar egy áldás ahogy van, a start menu csak egy kaotikus szemétdomb volt az ilyeneknél mindig 

   egy szó, mint száz: a rinya ugyanaz, mint anno a classic témánál, a klasszik start menunél vagy legutóbb 7-esnél egy, a szokásosnál még nevetségesebb dolog, a quicklaunch

   1. kiegészítés: egy dolog, egy recent items foldert bepakolnék a libraryk közé, mondjuk olyan módon, hogy kiválaszthatom a filetípust, a programot ami megnyitotta illetve a dátumot/darabszámot, amennyit eltárol, tehát pl. tároljon mindent, amit worddel, excellel és powerpointtal nyitok meg két hétre visszamenőleg, maximum 15 darabot… tehát egy elég jól customizálható recent items folder – nem hiszem, hogy nehéz lenne megcsinálni ellenben kurvajó feature lenne

  2. Nálam egy végleges Pro van fent, még három hétig :) Aztán eladásra kerül az otthoni laptopom és marad a céges W7-el.

 3. Én már 8. hó 15-e óta használom a windows 8-at:D
  ÉS nem bántam meg hogy át tértem rá nagyon tetszik és sokkal könnyebb a kezelhetősége és a metros startmenü is sokkal jobb mint a sima  start menü.
  A windows 7-nél sokkal gyorsabb stabilabb és megbízhatóbb rendszer.

 4. “Egy hét alatt 303 darab új alkalmazás került fel a Store-ba, így már több mint 1000 alkalmazást lehet letölteni.’

  Egy szimpla kérdés, hol van itt 1000 alkalmazás?:O
  Én sajnos kb 26-t találtam a storban :(

  1. Store-ban a keresésbe írd be a “/” jelet majd nyomj Entert (régiótól függ, hogy mennyit láthatsz, de állítólag ma már magyar accounttal is 1000 körül kell lennie ennek a számnak)

   1. Magyar Win 8-al rendelkezem, legal Éicenszel (Egyetemtől kaptuk) Sajna az ajánlott keresési móddal is csak 40 alkalmazást sikerült elővarázsolni, de ettől függetlenül köszönet a hasznosnak bizonyult válaszért :)

Add Comment RegisterMINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>