Zune helyett Woodstock?

A The Verge értesülései szerint a Microsoft az idei E3 mutatja be a Zune kiváltására készült, egyelőre még Woodstock kódnéven futó alkalmazását.
Úgy látszik az online zenei piacból a Microsoft is ki akarja venni a részét, hiszen az Apple már bizonyította, hogy egy jól működő modellel hatalmas bevételeket lehet elérni.

Az előzetes hírek szerint a Woodstock mind böngészőből, mind a Metro UI-s felületről (Windows 8 és XBOX 360) elérhető lesz, valamint szoros Facebook és Android/iOS integrációról is szólnak iparági pletykák (ez utóbbi az iTunes komoly versenytársa lehet).

A Woodstock is támogatni fogja a “scan and match” szolgáltatást, mellyes megkeresi a már meglévő zenéinket, és adott havidíjért cserébe “legálissá” teszi őket. Tehát emíg fizetjük a díjat, a zenék jobb minőségű változatát elérhetjük. Az iTunes Match esetében az Applenek ez bejött (sajnos a magyar előadók esetében a felhozatal azért hagy kivánní valót, de az Apple-ASVA ezen dolgozik).

Az biztos, hogy az idei E3 rendezvényen nem fogják bemutatni az XBOX360 utódját (pedig ezt sokan várták), hanem inkább újabb médiás tartalmakkal tolják ki a termék életciklusát. A Music and Video Service szolgáltatás is erre fókuszál. Kérdés, hogy magyar Live Gold előfizetőként ebből mikor lesz ténylegesen realizálható felhasználói élmény?

Zune helyett Woodstock?” bejegyzéshez ozzászólás

 1. Jó lenne, ha a Zune Pass-hoz hasonló szolgáltatást bevezetnének/elérhetővé tennék kishazánkban is….bár erre jelenleg vajmi kevés esélyt látok, tekintve egy USA/UK-s accountos XBOX Live és magyar Live szolgáltatásait elnézve.

  1. Ahogy a cikkben is írtam: Kérdés, hogy magyar Live Gold előfizetőként ebből mikor lesz ténylegesen realizálható felhasználói élmény? Ha válaszolnom is kell rá: SOHA!

   1. Akkor legalább a régióváltás lehetőségét engednék meg, hogy az xbox pontjaimat, vásárlásaimat és Gold előfizetésemet ne bukjam…..

  2. ameddig a közös jogkezelő egy olyan fatökű banda, mint amilyen nekünk  van, a zenei/video szolgáltatásokat elfelejtheted… az xboxos dolgok nagyrészét is ezáltal (last, Netflix ésatöbbi), a maradékkal meg ugye MS görénykedik csomószor

   egyébként én most fizettem be a Zune Passt, tényleg királyság :)  

 2. Az IE10 is Gazelle néven futott sokáig, aztán mégis maradt az eredeti név. A Zune esetében sem volna indokolt, hogy a szolgáltatás nevét megváltoztassák, hiszen csak a fizikai lejátszó bukott meg.

Add Comment RegisterMINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>