Windows 8 tippek, trükkök: automatikus bejelentkezés

A Windows 8 megjelenése óta vissza-visszatérő kérdés a különböző fórumokban az – köszönhetően a Live ID-vel történő bejelentkezésnek -, hogy hogyan lehet megoldani azt, hogy ne kelljen jelszót megadni a bejelentkezéskor. A Tovább után következzen ennek a kérdésnek a megválaszolása.

Az alább részletezett megoldást csak akkor érdemes végrehajtani, hogy ha biztosak vagyunk abban, hogy más nem fér hozzá a számítógépünkhöz, vagy nem tárolunk rajta személyes adatokat (például jelszavakat, levelezést, személyes képeket, videókat). Egyébként erősen ajánlott a felhasználói fiókunkat, magát a bejelentkezést is jelszóval védeni, több felhasználó esetén pedig különböző felhasználói fiókokat létrehozni.

A leírt megoldás mind helyi felhasználóval (local account), mind pedig Microsoft Your Account-tal (Live ID) működik. Figyelni kell arra, hogy ha a későbbiek során megváltoztatjuk a felhasználói fiókunk jelszavát (fióktípustól függetlenül), akkor először vissza, majd ismét ki kell kapcsolni a jelszókérést, és immár az új jelszót kell megadnunk, annak érdekében, hogy az automatikus bejelentkezés továbbra is műkődjön.

Windows 8 - bejelentkezési képernyő

Windows 8 – bejelentkezési képernyő

Nézzük, hogy mit kell tennünk ahhoz, hogy megtörténjen az automatikus bejelentkezés.

Jelentkezzünk be egy rendszergazdai jogosultságokkal rendelkező felhasználóval, majd nyomjuk le a Windows + r billentyűkombinációt, a megjelenő futtatás ablakba írjuk be, hogy netplwiz, majd nyomjuk le az Enter billentyűt.

Felhasználói fiók(ok)

Felhasználói fiók(ok)

A megjelenő ablakban válasszuk ki azt a felhasználót, amelyiknél be akarjuk kapcsolni az automatikus bejelentkezést, utána pedig a „Users must enter a user name and password to use this computer” elöl vegyük ki a pipát.

Felhasználói fiók(ok) - jelszókérés kikapcsolása

Felhasználói fiók(ok) – jelszókérés kikapcsolása

Miután a jelzett helyről “kivettük” a pipát, és az Apply-ra kattintunk megjelenik egy másik ablak. Itt adjuk meg azt a jelszót,  amit a felhasználói fiók létrehozásánál megadtunk (ha nincs jelszó, akkor ezt hagyjuk üresen).

Adjuk meg a felhasználói fiók jelszavát

Adjuk meg a felhasználói fiók jelszavát

Okézzuk le és már készen is vagyunk, ezentúl a megadott felhasználóval meg fog történni az automatikus bejelentkezés a Windows 8-ba, a számítógép bekapcsolását követően.

 

Windows 8 tippek, trükkök: automatikus bejelentkezés” bejegyzéshez ozzászólás

 1. Érdekes, nekem semmi ilyen gondom nincs. nem kér jelszót meg semmit. Simán bejelentkezik magától is egyből a start képernyő fogad.

   1. Nem tudom:S Mikor legelsőnek indítottam kért egy mail címet én citromail-omat adtam meg.

 2. Én olyan trükkre lennék kivácsi hogy RDP-vel hogy tudok felhozni egy windows bejelentkező képernyőt majd ott megadom a felhasználónév jelszót és ne már a kapcsolat elött keljen konzolosan beirni a bejelentkező adatokat, illetve ha RDP-vel vagyok csatlakozva létrehozok egy local usert majd azzal is bejelentkezek és hozzácsatolok egy LIVE ID-t mire a gép azt kéri hogy következő bejelentkezéskkor használjam a LIVE ID azonosítót de mikor probálom semmi siker RDP-n keresztül csakis lokálisan a gépen. és még az is jó lenne ha RDP-n csatlakozva használhatnám a switch user módot hogy ne kelljen folyton logoff/login megoldást csinálni és csak alég legyen ha váltok usert lock-ba rakja a jellenlegit és bejeletkezhetek egy másikba.  sajnos nem volt sok időm se türelmem de ha ezt megfejtitek királyok vagytok ;)
  ui: szintén jó lenne megoldani hogy a weather-nél hol tudom átállítani fahrenheit-rol celsius-ra és a people hub-ba képet csatolni egy adott emberhez :)
   

  1. kapásból tudok a weather kérdésre válaszolni. Belépsz az appba, CTRL-I (ez minden METRO appban felhoza jobb oldalt a beállításokat) majd settings és át is válthatsz ;)

     1. tényleg nem ártana, szerintem a legtöbbről csomóan nem tudnak, az összeset meg kb. csak az aki csinálta… nekem is naponta vannak újdonságok

      p.s.: a global helyesírásellenőrzővel kivan a tököm, nekem nem kell sem angol, sem magyar

 3. A cikk hasznos volt, bár én teljesen ellene vagyok a jelszó nélküli felhasználói fiókoknak. Otthon az asztali gépen is, de a laptopon a szüleimnek is külön külön felhasználói fiókja van, jelzsóval védve. Telefonom, táblagépem szintén jelszóval van véde, lehet, hgy paranoid vagyok egy kicsit.

 4. Zseniális! Lényegre törő, pontos, érthető, követhető. Bár nekem magyar nyelvű Win8-am van, de így is tökéletes a magyarázat. Köszönet!
   

 5. Azt szeretném kérdezni vagyis az a bajom,hogy ha nem csinálok semmit  a gép kijelentkezik és ezt szeretném ki kacsolni lehetséges ez?

 6. nalam hianyzik az a sor hogy:
  ”users must enter…. ” es elotte a pipaablak.
  ilyenkor mi a teendo?

 7. Hali!Mit lehet tenni,ha első bejelentkezéskor(regisztrációkor)rossz e-mail cím lett megadva?

 8. Sziasztok!
  Nekem is ez a jelszó problémám van. Megcsináltam mindent úgy ahogy fent le van írva, de nem működik. Újraindítás után ugyanúgy kéri a jelszót, viszont nem fogadja el :-) Begépelhetem akár 100szor is, akkor sem. Mi a fenét tudok csinálni?! Köszi!

 9. Helló. Egy használt Acer 5535 rendszergazda jelszavát hogyan tudom leszedni :( ? Nem tudok belépni csak vendégként. Köszi

Add Comment RegisterMINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>